La millor manera d’explicar la teva celebració de la nit de Sant Joan: un vídeo emotiu i èpic

/ /

La revetlla de Sant Joan és una nit curta plena de llum, colors i alegria. És difícil d’explicar com s’ha celebrat al teu local o a la teva festa si no és a través d’una imatge ben cuidada, que transmeti les emocions de l’esdeveniment.

Coneixem la màgia especial de la nit de Sant Joan. Té un no sé què fascinant. Foc, música, colors, alegria, llum, vivències, amics. Moltes vegades és inexplicable, com també ho és la celebració: un record viu i inoblidable, que sol perdre força si et limites a descriure’l amb paraules, oi? Per això som partidaris de transmetre al teu públic el que captes a través de la retina, i en això Tandem Projects som especialistes.

Hem viscut i organitzat revetlles de Sant Joan, també les hem gravat i fotografiat. L’última ocasió va ser el passat 2019, quan vam realitzar la producció audiovisual de diferents establiments a peu de platja de Barcelona, amb centenars i centenars de persones. De la mateixa manera que la revetlla té un punt de màgia, també en té de complexitat a l’hora de treballar i organitzar-se. Per això vam haver de planejar a la perfecció la cobertura que vam fer.

Vam haver de llançar dos equips, cadascun format per un càmera i una persona de suport: una producció de qualitat requereix molt de material, i una sola persona, que s’ha de moure constantment per la platja, no és un recurs gaire àgil, i més en una nit tan concorreguda. Aquí també entren en joc la seguretat del material audiovisual i la garantia laboral de la nostra gent: millor no escatimar.

Rodar de nit sempre és complicat, i és tot un repte gravar escenaris oberts i amb plànols amplis en una platja sense llum natural, on no tot pot estar a l’abast dels teus focus, que a més han de ser portàtils i s’han de poder acoblar a la càmera. Aquest és un altre punt important: un cos amb alta sensibilitat en situacions de poca llum, complementat amb objectius lumínics, d’una obertura de diafragma suficient. Nosaltres vam optar per una Sony Alpha SII, una de les millors màquines del mercat audiovisual, per treballar en condicions de poca il·luminació.

L’organització va ser molt important i la varietat de plans, essencial, per això vam haver d’estar presents a diferents moments de la celebració, també a la sortida de sol. Un vídeo com el de Sant Joan ha de tenir molta emotivitat, prioritzar les persones, els estats d’ànims, els rostres, somriures, balls; ha de portar una música dinàmica i alegre, que permeti una edició trepidant, que et traslladi a la festa d’aquella nit.

El resultat ens va satisfer molt, tant a nosaltres com als clients, i estem desitjant que arribi la pròxima ocasió de gravar una nit tan especial.