Cultura, oci i street art per celebrar les Festes de Maig de Badalona

/ /

Tandem Projects va aconseguir incloure una proposta d’oci cultural vinculada al Centre Comercial Montigalà a la programació oficial de la festa major de Badalona, per la seva projecció ciutadana i interès públic

MAF Blog1 1024x683

Com es pot llegir i comprovar en aquest blog, la vinculació i compromís de Tandem Projects amb la seva ciutat natal, Badalona, és constant i des de diferents aspectes de la vida pública, també la cultural i d’oci. És en aquest vector en el qual, dins la nostra estreta relació amb el Centre Comercial Montigalà, vam posar sobre la taula una idea per estar al centre de la mirada institucional i social durant els dies més animats de la localitat: la festa major.

Sota el títol de Montigalà Arts Festival, vam estrenar un format d’organització d’esdeveniment que va incloure per primera vegada el barri de Montigalà a la programació oficial de les Festes de Maig de Badalona, que acosta la cultura i l’oci a diverses parts de la ciutat. La proposta va sorgir en el si del Centre Comercial Montigalà, un nucli neuràlgic de districte, que, d’aquesta manera, reforçava el seu compromís amb la ciutat i el seu entorn, més enllà de la seva importància purament comercial. Un exemple clar d’awareness que, a més, vam intentar revertir en les visites a les seves instal·lacions.

Durant tota una jornada vam organitzar espectacles de carrer de diferents disciplines artístiques: dansa, teatre ambulant, espectacles infantils, música i màgia, entre moltes altres activitats. Tot això es va desenvolupar en una zona àmplia de parc públic, a pocs minuts del centre comercial i en un enclavament estratègic del barri. Un programa cultural i d’oci per a tota la família, situada en una zona còmoda per passar una bona estona, descansar i prendre alguna cosa o menjar a les food trucks que hi vam instal·lar. 

La bona execució i organització d’aquesta idea original va ajudar el Centre Comercial Montigalà a consolidar-se com a marca, reforçar la seva imatge al barri i la ciutat, i va augmentar el flux de clientela i vendes durant aquell cap de setmana gràcies a iniciatives que, des de l’espai del festival, animaven la gent a acostar-se al centre. Un pla rodó que va aportar a la ciutat un pla de qualitat més a les seves màgiques festes municipals, i a Tandem Projects, la satisfacció d’aportar un granet de sorra a la seva ciutat.