Conceptualització i branding en el naixement de la consultoria Open Tax and Legal

/ /

Tandem Projects ha regat la llavor de l’emprenedor Umair Dar per crear des de zero la marca i imatge de la seva assessoria empresarial i legal a Badalona

Els inicis són complicats i suposen reptes, però també posen en safata un ventall de possibilitats molt ampli. Això és el que hem viscut de la mà de l’emprenedor Umair Dar, que ens va triar com a companys de viatge per encaminar el seu nou negoci de consultoria legal a Badalona. Un camí embrionari que ha permès a Tandem Projects desplegar les seves capacitats de branding i conceptualització per donar a llum al nom d’aquesta nova entitat: Open Tax and Legal. El nom és la cara més visible d’un treball de marca que ha de transmetre l’esperit que Dar ha posat a les nostres mans.

És per això que unim l’esforç de diferents departaments per elaborar i dissenyar el branding de la seva nova aventura, enfocada a l’assessoria empresarial i legal de persones estrangeres, i especialitzada en tràmits de dret fiscal, civil i laboral.

Van ser moltes, les propostes gràfiques d’imatge i to que es van posar sobre la taula: clàssiques, trencadores… altre de més genuïnes. Finalment ens vam decantar per Open Tax and Legal, en anglès, per ser una llengua molt estesa entre totes les cultures, que aporta una imatge internacional que el client desitjava, i que comunica la seva actitud amb el mateix nom, Open. Totes les cultures, i també les comunitats índies o pakistaneses, lloc d’origen de l’empresari, són potencials clients de la nova marca. ‘Open’ implica obertura, un lloc obert per a tothom; i ‘tax and legal’ representa el concepte anglosaxó del dret i la fiscalitat.

La implicació de l’equip de disseny també ha estat clau en la recerca d’un logotip. Finalment, els nostres designers es van decantar per una imatge de colors clars i simples, amb tons que transmeten seguretat, fiabilitat i proximitat. Una vegada enllestit ens vam enfrontar al repte de l’aplicació de marca: des del seu establiment a peu de carrer, al local del negoci, fins a tenir cura de la seva imatge en els materials impresos o a les xarxes socials.

Amb l’Umair i Open Tax and Legal, Tandem Projects ha pogut treballar en el branding d’un nou negoci des de zero, amb tota llibertat i confiança, i no ens en podem sentir més orgullosos. Molts èxits!